ZUPA MEKSYKAŃSKA szybki sposób na obiad

Zupa Meksykańska będzie idealnym posiłkiem dla osób lubiących szybkie w przygotowaniu i ostre potrawy. Pomimo panujących upałów na zewnątrz od dłuższego czasu chodziła za mną potrawa, która dostarczy mi niezwykłych wrażeń smakowych. Jest ona niezwykle sytym posiłkiem za sprawą zawartej w niej fasoli, kukurydzy i mięsa mielonego. Przygotowanie tego posiłku zajmie Ci mniej niż godzinę, a Twoja rodzina na pewno doceni jej walory smakowe po dniu spędzonym aktywnie na dworze.

ZUPA MEKSYKAŃSKA

SKŁADNIKI:

*MIĘSO MIELONE WIEPRZOWE (500G)

*KUKURYDZ (1 PUSZKA)

*FASOLA BIAŁA (1 PUSZKA)

*FASOLA CZERWONA (1PUSZKA)

*KUKURYDZA (1 PUSZKA)

*CZOSNEK (4 ZĄBKI)

*POMIDORY (1 PUSZKA)

*CEBULA (2 DUŻE)

*PAPRYKA MIELONA OSTRA I SŁODKA, SÓL ( WEDLE UZNANIA)

*BAZYLIA, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE

*CZERWONA PAPRYKA (Ja użyłam dipu z papryczek chili )

PRZYGOTOWANIE :

Do garnka wlej olej. Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na podgrzany olej. Dodaj przepuszczony przez praskę czosnek i poczekaj, aż się zarumieni. Następnie dodaj mięso mielone i dopraw solą i papryką. Gdy mięso się podsmaży dodaj do niego czerwoną i białą fasolę, kukurydzę i pomidory, a także paprykę (ja dodałam sos z papryczek chili). Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy już będzie gotowe możesz posypać natką pietruszki bądź bazylią i GOTOWE!

Prawda, że proste! Życzę smacznego i dajcie koniecznie znać czy już zajadaliście się samczą zupą meksykańską?

Komentuj